Veelgestelde vragen
Wat is een Tandprotheticus?
Een Tandprotheticus is een gediplomeerd tandtechnicus, die een gespecialiseerde opleiding tot Tandprotheticus heeft gevolgd. Hierdoor heeft de Tandprotheticus zowel technisch, medisch als biologisch een ruime kennis opgebouwd.
Wat is het verschil tussen een Tandarts en een Tandprotheticus?
Een Tandarts meet de gebitsprothese aan en laat ze vervolgens vervaardigen door een tandtechnicus. De Tandprotheticus werkt zelfstandig aan uw prothese, vanaf het aanmeten tot het eindresultaat. Een doorverwijzing van uw Tandarts is dus niet nodig.
Wat doet een Tandprotheticus?
Naast volledige gebitsprotheses vervaardigt de Tandprotheticus ook partiële protheses, frame protheses en overkappingsprotheses (klikgebit) op implantaten. De Tandprotheticus zorgt ook voor allerhande herstellingen aan uw kunstgebit. Ook voor het opvullen van uw prothese, zodat deze terug goed past in de mond. Voor controle en onderhoud kunt u steeds bij uw Tandprotheticus terecht. Hij geeft u ook goed advies over een goede en veilige reiniging van uw kunstgebit.
Wat neem ik mee op mijn eerste afspraak?
Voor onze administratie, neemt u alstublieft uw zorgpas en identiteitskaart mee.
Ik ben ontzettend angstig, wat kan ik doen?
Geef het aan wanneer u angstig bent of als u zich ergens zorgen over maakt. Neem de tijd om een paar maal rustig in en uit te ademen en probeer uw lichaam te ontspannen. Maak een praatje over de alledaagse dingen, dit zorgt voor een vertrouwde en ontspannen sfeer. Stel vragen over het verloop van uw behandeling.
Mijn kunstgebit is versleten en aan vervanging toe? Wanneer komt deze in aanmerking voor vergoeding?
In normale omstandigheden kunt u om de 5 jaar uw kunstgebit laten vervangen. Deze vergoeding valt onder de basisverzekering. Dient uw prothese binnen de 5 jaar te worden vervangen, dan wordt er een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar.
Hoe verloopt de betaling?
Wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Tevens zijn wij bij de meeste zorgverzekeraars gecontracteerd.
Hoe vaak moet ik mijn gebitsprothese laten controleren?
Om kans op reparaties, infecties en andere problemen met uw kunstgebit te beperken is het belangrijk dat u uw kunstgebit jaarlijks laat controleren door uw Tandprotheticus.